Често задавани въпроси

Какво е хиалуронова киселина?
Хиалуроновата киселина е захарна молекула, произведена естествено в човешкото тяло. Основната функция на хиалуроновата киселина в кожата е да я поддържа хидратирана, да осигурява обем и да подпомага образуването на нова тъкан. За съжаление, с остаряването на организма производството на хиалуронова киселина намалява.
 
Разлика между омрежена и неомрежена хиалуронова киселина!
Неомрежената хиалуронова киселина в естествената си форма е течна (Hyalax® Revitalize Skin). Подходящ е е за третиране на фини бръчки или за хидратиране и подмладяване на кожата. Омрежването е процесът, чрез който хиалуроновата киселина се превръща в гел, който може да се инжектира в кожата за по-дълготрайни резултати (Hyalax® Base и Hyalax® Light).

Какви са предимствата на Hyalax®?
Hyalax® дермални филъри са биоразградима гелове на основата на хиалуроновата киселина от неживотински произход. Те се произвеждат биосинтетично. Не е необходимо тестване против алергии. Филърите на Hyalax® осигуряват ефикасен начин за редуциране появата на бръчки по лицето, стимулиране синтеза на колаген и изглаждане на кожата. Ефекта им е постигане на  естествен, младежки вид и сияйна кожа.
 
Какви бръчки могат да бъдат третирани с Hyalax®?
Hyalax® е изключително универсален продукт, който осигурява оптимални естетични резултати и може да се използва за максимална корекция в много различни зони на лицето, включително назолабиални гънки, вертикални линии на устните, марионета гънки, бръчки около очите. Всички области на кожата на лицето, шията, ръцете и деколтето могат да бъдат третирани с Hyalax®.
 
Как се инжектират продуктите Hyalax®?
Процедурата е проста и отнема не повече от 30 минути. Преди стартиране се нанася локален анестетик на зоната за третиране, за да се сведе до минимум усещането за дискомфорт. Филърите Hyalax® се инжектират в кожата с помощта на много фина, специална игла. Ефектът от корекцията може да се види веднага.
 
Възможни ли са странични ефекти?
След процедура с Hyalax® могат да възникнат реакции, като например леко подуване и зачервяване. Обикновено те отминава след няколко часа. Повечето пациенти могат да възобновят нормалните си дейности веднага след процедурата. Обикновено отнема от един до два дни кожата да се върне към нормалния си вид.

Колко дълго трае ефектът на Hyalax® продуктите?
Ефектите от третирането с Hyalax® са дълготрайни, но не и постоянни. Индивидуалните резултати зависят от различни фактори, напр. местоположението на приложението, възрастта на пациента, типа кожа, състоянията на кожата, метаболизма и начина на живот. В повечето случаи ефектът продължава от шест до дванадесет месеца.
 
Какво да правим след процедурата?
Не излагайте третираната зона в продължение на 3-4 дни на висока температура или студ. През този период трябва да избягвате алкохол, сауни и слънчеви бани. Не масажирайте третираната зона.